Publicat pe

OK Google, play Netflix on TV – sau cum sa vorbesti cu televizorul

netflix, chromecast

Comanda vocala cu ce film/serial sa-ti ruleze pe TV

Desi pare din filme din viitor, ii poti spune telefonului (chiar fara sa il atingi daca ai un telefon pe Android) ce film sau serial sa-ti ruleze pe TV. Si se va relua exact din momentul in care te uitai aseara, exemplu: Seria 2, Episodul 7, minutul si secunda…

Cerinte:

  1. TV cu intrare HDMI (hardware)
  2. Google Chromecast (hardware)
  3. Netflix (abonament)
  4. Google Home (app) / Google Home (boxa inteligenta)

 

  1. Cu cele de mai sus instalate “up and running” se intra in Google Home si se apasa pe “+” > Add services > Video and photos si se “leaga” contul de Netflix de Google Home.
  2. Done.

Acum puteti rosti la telefon “Ok Google, play Vikings on Chromecast.” Daca aveti noroc de un TV mai nou (cu HDMI ARC) acesta se va aprinde si va porni serialul sau filmul pe care l-ati pronuntat (cu conditia sa existe pe Netflix). Daca TV-ul este mai vechi dar totusi are HDMI, acesta trebuie sa fie deja aprins si setata intrarea activa cea de HDMI, legata la Google Chromecast.

Bonus (la cei cu HDMI ARC): Dupa setarile de mai sus puteti derula filmul ce ruleaza pe Netflix, sa controlati volumul sau sa stingeti televizorul de pe telefon, la comanda vocala “Ok Google, turn TV off”.

Timp de setare: 10min.

Dificultate: scazuta.